Tırrek Ne Demek, Nedir, Küfür Müdür, Kime Denir?
Tırrek Ne Demek; Argo kelimeler arasında yer alan Tırrek bir küfür değil daha çok bir niteleme sıfatıdır. Tırrek sesli osuran kişi demektir. Tıpkı birisi desteksiz bir yalan atınca ve bu da çok bariz olunca; kendisine ” işkembe-i kübradan atıyorsun” ya da ” biraz ufak at da civcivler de yesin” gibi yine argo karşılıklar verilmesi gibi.
Tırrek Kelimesinin Argo Anlamı
Birisinden kapasitesinin çok altında bir performans gösterdiğinden. Mahalle kavgasından tüydüğünde veya değersiz olduğunu gösterecek bir hareket sergilediğinde kendisine. Tırrek diye hitap eden arkadaşları olabilir.
Tırrek Kürtçe bir kelimedir ve karşılığı da sesli osuran kişi demektir. Aynı şekilde Gundi nitelemesi de argo bir kelime olarak cahil bilgisiz anlamına gelir. Hatta çok küçük menfaatler peşinde koşan ve kendini kurnaz sananlara da bu niteleme yapılabilir. Gewende kelimesi ise raks eden, eğlendiren, düğünlerde çalgı çalan kişiler demektir.
Tırrek Korkak Manasına Gelir mi?
Tırrek kelimesi korkak manasına gelmez, Tırsonek kelimesi korkak manasına gelir. Tırsonek ile Tırrek kelimeleri farklı anlamdadır. Çok korkak olanlara niteleme olarak “psik” de deniliyor. Argoda psik kedi demektir. Kırro ise kürtçe dilinde oğul anlamına gelse de son yıllarda argo literatüründe “kaba kimse, usul erkan bilmez kişi ” olarak nitelendirilmektedir.
Fişsek Ne Demek?
Fişsek de sessiz osuran kişi anlamına geliyor. Birisini küçük düşürmek isteyenler, ona fişsek veya tırrek kelimelerini yakıştırırlar. Fişsek daha çok, sinsi ve bencil kişiler için kullanılmaktadır. Sadece kendini düşünen ve kendi çıkarları için herkesi satabilen türlü türlü gizli dolaplar çeviren kişilere verilen bir sıfattır. Fıssek kimseler kabahatlerini kabul etmezler ve hemen tartışmada otomatik yalan söyleyebilirler. Üste çıkmak için yapmayacakları şey yoktur.
Bir de argoda çok kullanılan bir kelime daha var ki o da : kewaşe kelimesidir. Bu da argo bir Kürtçe kelimedir. Kewaşe şaka çerçevesi içinde edilen bir küfürdür. Arkadaşlar çok samimi olduklarında ve biri yamuk yaptığında ona kızanlar, “bunu neden böyle yaptın kewaşe” diye serzenişte bulunabilirler. Sonuçta kewaşe biraz daha sevimli bir kelime olarak gelse de “arkadan vuran” anlamına geliyor.