Faydalı Bilgiler

Saksı Çiçeklerinin Sineklenmesi Önleme Kesin Çözüm

Saksı Çiçeklerinin Sineklenmesini nasıl önlenir, Saksı çiçek sinekleri nasıl yok Edilir, canlı Çiçeklerde küçük sinekler nasıl Yok Edilir

Saksı Çiçeklerinin Sineklenmesi nasıl önlenir, Saksı çiçek sinekleri nasıl yok Edilir, canlı Çiçeklerde küçük sinekler nasıl Yok Edilir?.

Saksı Çiçeklerinin Sineklenmesi

Saksıda çiçek yetiştirenlerin en büyük sorunlarından Saksıdaki çiçeklerin sineklenmemesi. Bazı çiçek  böcekleri çiçeklere zarar vermez iken Saksıdaki çiçeğe  zararlı olanları da vardır. Çiçekteki Küçük sinekler ve Solucanlar toprakta ve bitki köklerinde önlem alınmasa sürekli olarak çoğalırlar.

Saksı Çiçeklerinin Sineklenmesi Bitkinin yapraklarını ve  kökünü yiyerek, Bitkiye zarar verip  dahada ilerisi bitkiyi kurutabilirler. Saksıdaki çiçeklerinize özenerek baksanız da çiçeklerin bitlenmesini bazen  önleyemezsiniz.

Saksi Ciceklerinin Sineklenmesi
Saksi Ciceklerinin Sineklenmesi

Saksı Çiçek Sinekleri Nasıl Temizlenir

Saksıda Çiçeklerde oluşan sinekler var ve bitlenen çiçeğin böceklerden acilen kurtulması gerekmektedir. Çiçekte bitlenme Sineklerin  olması normal bir durumdur.

Eğer bir çiçeğin yapraklarında bitlenme varsa toprağında problem var demektir.

Saksıdaki çiçeğinizin toprağında ,yanında sağında, solunda yabani otlar varsa, yabancı otlar iyice temizlenmelidir. Çünkü yabani otlar bitlenme yapar. Saksıdaki toprağın içerisine, sigara izmariti koymayı  deneye bilirsiniz, çiçeğin bitlenmesi bu yöntemle  önlenebilmektedir.

Saksı Çiçeklerinin Sineklenmesi Nasıl Önlenir?

Saksıdaki çiçeğin toprağında, bir müddet bekledikten sonra küçük sinekler oluşur. Hatta çoğalarak evin etrafına yayılabilirler. Çiçeklerin Sineklenmesini önlemek için bir çok farklı yöntemleri deneyebilirsiniz:

  • Çok Eskiden aspirinli su karışımını çiçek diplerine dökerlerdi ve Faydası olduğu söylenmiştir
  • Siz de aspirinli suyu, çiçeğinizin toprağına dökmeyi deneyebilirsiniz.
  • Saksıdaki Çiçeğinizi  böcek ve sineklerden korumak için  toprağına sigara külü veya izmarit atmanız, çiçeğinizi sineklerden ve bitlerden  koruyacaktır.
  • Saksıdaki Çiçeğin toprağı çok sulu ise sinekler artacaktır ve etrafa yayılacaktır. Toprağının koru kalmasına dikkat edilmeli. çiçeğinizi böcek ve sineklerden koruyabilmek için yukarıdaki  yöntemlerden birini kullanılmalı.
  • Uzun vadede koruma ilaçlarını kullanırken dikkat etmeniz gerekir. Kimyasallar çiçeğinize zarar verir veya kurutur. Doğal yöntemler kullanarak, sağlık çiçek yetiştirebilirsiniz.

Çiçek Böcekleri Nasıl Yok Edilir?

Evinizde saksıda Bir çoğumuz çiçek yetiştiriyoruz, çiçeğin kokusu, güzelliği ve eve  kattığı dekor açısından sorunsuz görünmelidir.  Fakat saksı çiçeklerinin en büyük problemi, toprağın böceklenmesi ve o böceğin etrafa yayılmasıdır.

  • Böceklenen çiçek, zamanla büyümez, solar ve hatta ölürler. Çiçeklerdeki böceklerin kimyasal ilaçlar yok edilebilir çözümler bulunmalı. Fakat kimyasallar gerek çiçek gerekse çevre açısından kullanımı zararlı olmasında tercih sebebini azaltıyor
  • Eski Yöntemlerle  kullanılan, doğal yöntemlerle çiçeklerin böceklenmesini önlemek ve oluşan böcekleri yok etmek mümkündür
  • Büyük bir Şişe içerisine, Kullanılan sigara izmaritleri atılarak üzerine su doldurulur.
  • Su ve İzmarit Bir kabın veya şişenin içinde 2–3 gün bekletilir.
  • Üç günün  sonunda suyu saksıdaki toprağa döküldüğünde, topraktaki sineklerden kurtulmamanızı sağlar.

Çiçek Ektiğiniz Saksının  toprağında  solucanından varsa ve solucandan rahatsız oluyorsanız topraktaki solucanları  yok etmek için de kullanılan doğal yöntemler bulunmaktadır. Bu Yöntemlerden En Önemlisi Evde tükettiğiniz meyve veya sebze artıklarını , iyice ezdikten sonra, toprağa gömmeniz topraktaki solucanlardan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Çiçek Toprağındaki Böcekler Nasıl Yok Edilir?

Evimizin içinde veya dışında büyütülen çiçeklerde, böceklenme ve sineklenme muhtemelen oluşacaktır . Toprakta böceklenme ve solucanlanma  sonucunda, yapraklara doğru bitlenme oluşarak hızla yayılabilmektedir.

  1. Bu durum bitkinize ve çiçeğinize  zarar verebilmektedir. Özellikle çiçeğin köklerine ve yapraklarına yavrulayan böcekler, çok hızlı şekilde çoğalabilirler. Çiçeklerde Sulamanın fazla olmasıyla, toprağın altındaki duran böcekler, yukarı doğru çıkmaktadırlar.
  2. Eğer çiçeğiniz veya bitkiniz böceklenmeye Başladı ise , böceklenen bitkiye yapılması gereken en önemli şey , bitkinizi çiçeğinizi  topraktan ayırmak olacaktır, böceklenmenin köklere inip inmediğini kontrol etmeniz gerekmektedir.
  3. Eğer böceklenme bitkinin köklerine doğru  inmemişse, toprağının acil olarak değiştirilmesi gerekmektedir. Bitki veya çiçek  saksıya yerleştirilmeden önce, ilaçlı su hazırlanarak, bitkinin hasta  bölgelerine püskürtülür.
  4. Daha sonra saksıya yerleştirilen bitki, iki veya üç  ay boyunca düzenli aralıklarla takip edilmesi gerekmektedir. Saksıdaki çiçeğinize suyu çok aşırıda derecede  vermemeye dikkat edin. Solucan ve böcek oluşmasına neden olabilirsiniz.

Samet YALÇIN

GNCBilgi.com'un ilk ve yönetici yazarı olan GNC Bilgi adlı yazar, GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde içerik oluşturmakla beraber tüm site yönetiminden sorumludur.GNCBilgi, birden fazla kategoride doğru, tarafsız ve nesnel bilgiyi son ziyaretçiye ulaştırabilmek için çaba sarf eder. GNCBilgi'nin ilk ve tüm yetkiye sahip olan GNC Bilgi adlı yazarıysa GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde en nesnel, özgün ve doğru bilgiyi aktarmakla görevlidir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir