Sağlık

Reçetesiz Sakinleştirici İlaç İsimleri 2024

Reçetesiz sakinleştirici ilaç isimleri kategorisi çeşitli ilaçları içerir. Bu ilaçlar çeşitli alerji türlerini ve saman nezlesini iyileştirebilirler ancak bazı yan etkileri de olduğu hatırlanmalıdır.

Bu ilaçlar ayrıca ertesi gün sizi uykulu yapmaktadır. Bu nedenle, bunları alırken yaşayabileceğiniz yan etkileri doktorunuzla görüşmelisiniz. Belirli bir ilaçta yeni bir kullanıcı iseniz, eczacınızdan olası yan etkiler hakkında size bilgi vermesini isteyin.

Reçetesiz Sakinleştirici İlaç İsimleri

Reçetesiz sakinleştirici ilaç isimleri arasında doksilamin süksinat olarak da bilinen doksilamin en etkili ilaçlardan biridir. Bu ilaç uyuşukluğa neden olur ve Difenhidramin hidroklorür’dür daha yavaş vücuttan atılır. Bu ilaç ayrıca yaşlı erişkinlerde düşme veya kalça kırığı riskini de artırır. Ayrıca, araba kazası riskini artırmaktadır. İlaç daha güvenli olarak pazarlanmasına rağmen, doksilamin süksinat ile bazı ters reaksiyonlar olmuştur. Bu ilaç sakinleştirici ilaç isimleri reçetesiz sınıfında yer alıyor.

Reçetesiz sakinleştirici hap isimleri farklı olsa da çoğu antihistaminikler içerir. Antihistaminikler uykuya dalmanıza yardımcı olurken, yatıştırıcı etkileri zamanla azalabilir. Ayrıca, antihistaminikler, odaklanma ve düzgün çalışma yeteneğinizi engelleyebilecek bir etkiye neden olmaktadır. Antihistaminiklerin de diğer ilaçlarla etkileşime girdiği bilinmektedir, bu nedenle herhangi bir reçetesiz sakinleştirici almadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

Reçetesiz Satılan En Etkili Sakinleştirici

Reçetesiz satılan en etkili sakinleştirici ilaçlar gevşeme rahatlama sağlayan ilaçlardır. Yan etkisi en az olan ilaçlar en iyi ilaçlardır. Genellikle anksiyete ve uykusuzluğu tedavi etmek için kullanılırlar. 20. yüzyılın başlarında, barbitüratlar bu koşulları tedavi etmek için ilk başvurulan ilaçlardı, ancak benzodiazepinler sonraki birkaç on yılda daha popüler hale geldiler.

Sakinlestirici Ilac
Sakinlestirici Ilac

Günümüzde bu amaçlar için başka sakinleştiriciler de kullanılmaktadır. Sakinleştiriciler  uyumanıza yardımcı olsa da ciddi yan etkileri vardır ve  diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Örneğin kediotu, statinlere ve antihistaminikler etki edebilir. Siz doğru doz için her zaman bir doktora veya eczacınıza danışmalısınız. Ayrıca, sakinleştiriciler asla alkol ile alınmamalıdır. Antihistaminikler genellikle reçetesiz satılan yatıştırıcılar olarak kullanılır. Ancak bu ilaçların ertesi gün kendinize gelememe sorununa yol açabilecekleri unutulmamalıdır.

Kaynak : https://www.ilacbu.com/recetesiz-sakinlestirici-ilac-isimleri/

Samet YALÇIN

GNCBilgi.com'un ilk ve yönetici yazarı olan GNC Bilgi adlı yazar, GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde içerik oluşturmakla beraber tüm site yönetiminden sorumludur.GNCBilgi, birden fazla kategoride doğru, tarafsız ve nesnel bilgiyi son ziyaretçiye ulaştırabilmek için çaba sarf eder. GNCBilgi'nin ilk ve tüm yetkiye sahip olan GNC Bilgi adlı yazarıysa GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde en nesnel, özgün ve doğru bilgiyi aktarmakla görevlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir