Faydalı Bilgiler

Polislik Sayısal Mı, Sözel Mi, Eşit Ağırlık Mi 2024 (Polis Olmak İçin)

Polis nasıl olurum? Polislik sayısal mı sözel mi yoksa polislik eşit ağırlık mı?

Bu yazımızda Polis olmak isteyenler için Polis nasıl olurum? Polislik sayısal mı sözel mi yoksa polislik eşit ağırlık mı? gibi merak edilen soruların cevapları yer almaktadır. Polislik mesleğine artan talep nedeniyle insanların kafasında soru işaretleri yer almaktadır. En popüler soru; polis memuru olmak için sayısal olarak mı yoksa sözel olarak mı okumanız gerektiğidir.

Son yıllarda ortaya çıkan polis açığını kapatmak için EGM’nin hedeflediği polis alımlarının bazı gereklilikleri hakkında sizi bilgilendirmek istiyoruz.

Polis Nedir? (Polis Memuru Ne İş Yapar?)

Polisin görevi kamu düzenini, temel hak ve özgürlükleri, insanların can ve mallarını korumak olan bir devlet görevidir. İnsanların düzen ve barış içinde yaşaması için çok önemli bir görevi üstlenen polislerin belli şartları oluşturabilmeleri gerekir.

Polis Nedir Polis Memuru Ne Is Yapar
Polis Nedir Polis Memuru Ne Is Yapar

Bunlardan en önemli ikisi dayanıklı bir beden ve içinde yaşadıkları toplumun anlayabileceği ahlaktır. Polis memuru olabilmek için üniversiteye giriş sınavının sadece ilk bölümünden yani TYT’den belli bir puanı geçmek gerekiyor. Bu adım başarıyla tamamlanırsa ikinci aşama olan vücut yeterlilik testini geçmek gerekir.

Polislik Sayısal Mı, Sözel Mi, Eşit Ağırlık Mi (Polis Olmak için?)

Lise veya Üniversitede polis memuru olmak için zorunlu okunması gereken bölüm yoktur. Lisede, sayısal, sözlü veya Eşit Ağırlık Mi okumanız önemli değil. Bu üç bölümden mezun olanlar da polis olma hakkına sahiptir. Aynı durum üniversitenin bölümleri için de geçerlidir. Ön lisans veya lisans derecesine sahip olmanız yeterlidir. Bölüm fark etmez.

Polislik Sayisal Mi Sozel Mi
Polislik Sayisal Mi Sozel Mi

Öğretmenlik, mühendislik veya başka bir ana dalda eğitim alabilirsiniz. Polis olmak için nereden mezun olduğun önemli değil. Özellikle polislik sayısal mı yoksa sözel mi sorusu gündemde olduğu için bunları belirtmek istedik.

Üniversite diplomanız varsa, polis memuru olmak için POMEM sınavına başvurmanız gerekir. Başvuru koşulları size uygunsa başvurabilir ve sonunda polis olabilirsiniz. Lisans dereceniz varsa ve polis, komiser yardımcısı olmak istiyorsanız, PAEM sınavına başvurmalısınız. Şartları sağlarsanız, sınav ve diğer gerekli tüm aşamaları geçtikten sonra polis veya komiser yardımcısı olabilirsiniz.

Polislik Hangi Bölüme Girer?

POMEM, üniversiteden mezun olduktan sonra polis memuru olmak isteyenlere yönelik bir eğitim programıdır. Polis Akademisi tarafından alım yapılır ve belirli şartları vardır. En az bir ön lisans ve bir lisans derecesine sahip olmalısınız. Yani iki veya dört yıllık bir üniversite diplomasına sahip olmalısınız.

Sadece üniversite diplomasına sahip olmanız yeterli. Polis Akademisi, Polis alımlarında herhangi bir bölüm şartı koymamaktadır. Yani ister Tarih Fakültesi, ister İşletme Fakültesi, ister Adalet Fakültesi mezunu olun, koşulları sağlıyorsanız başvurabilirsiniz.

Polislik İçin Lisede Hangi Bölüm Seçilmeli

TYT’de başarılı olmak için eşit ağırlık veya sayısal eğitim almış olmanızın bir önemi yok. TYT tüm öğrenciler içindir. Yani polis olmak istiyorsanız, Polis olmak için lisede eşit ağırlık eğitimi veya sayısal eğitim almış olmanızın bir önemi yok. Bu sadece sizin seçiminiz olacak.

Samet YALÇIN

GNCBilgi.com'un ilk ve yönetici yazarı olan GNC Bilgi adlı yazar, GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde içerik oluşturmakla beraber tüm site yönetiminden sorumludur.GNCBilgi, birden fazla kategoride doğru, tarafsız ve nesnel bilgiyi son ziyaretçiye ulaştırabilmek için çaba sarf eder. GNCBilgi'nin ilk ve tüm yetkiye sahip olan GNC Bilgi adlı yazarıysa GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde en nesnel, özgün ve doğru bilgiyi aktarmakla görevlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir