Keko Ne Demek ve Kime Denir? (Doğru Cevap)
Keko Ne Demek ve Kime Denir?; Keko Kürtçe dilinde büyük ağabey demektir. Bir aile ferdi kendinden yaşça büyük erkek kardeşlerine keko diye hitap eder. Öte yandan Keko nitelemesi son yıllarca popüler argo sözlüğünde de yerini almıştır. Bra kelimesi de Kürtçe dilinde kardeş demektir. Bra şimdilerde İngiliz sokak jargonunda “Bro” olarak kullanılıyor. Bu da Brother yani kardeşten geliyor.
Keko Kelime Anlamı
Kısa ve söylenmesi kolay olan tüm kelimeler gibi keko da argoya girmiştir ama anlamı tahmin edeceğiniz gibi değişmiştir. Buna göre argo sözlüğünde kullanılan keko kelimesi parasız pulsuz cahil, kafası güzel anlamlarına gelecek şekilde kullanılmaya başlanmıştır.
Keko Kime Denir?
Aslında keko, ağabey anlamına gelen Kürtçe bir kelimedir. Keko kelimesi günümüzde çok yanlış telaffuz edilse de etimolojik olarak “kardeş” anlamına gelmektedir. Günümüzde Keko kimlere denmektedir;
Kaşları karışık olan fosforlu renkli Adidas eşofman giyen, genelde saç şekli önü basık arkası dikik olan, markasız güneş gözlüğü takan tiplere denmektedir.
Kıro Keko Ne Demek
- Keko Anlamı : Ağabey anlamına gelen Kürtçe bir kelimedir. Keko kelimesi günümüzde çok yanlış telaffuz edilse de etimolojik olarak “kardeş” anlamına gelmektedir.
- Kıro Anlamı : Türkçe’de “kiro” kelimesi “erkek çocuk veya genç adam” anlamına gelir.
Keko Ne Demek Sosyal Medya
Kaşları karışık olan fosforlu renkli Adidas eşofman giyen, genelde saç şekli önü basık arkası dikik olan, markasız güneş gözlüğü takan tiplere sosyal medyada Keko denmektedir.
Elit Keko Ne Demek
- Elit; mükemmel, kendi kendini yetiştirmiş.
- Keko ; cahil, eğitimsiz. Kısacası elit Keko diye bir şey yok.
Dizi Karakterlerin Argoya Soktukları Sözcükler
TV dizilerinde mafyavari karakterler arasında böyle bir jargon hep göze çarpar. Tıpkı Kolpaçino filmindeki gibi; bir çok yeni ve komik kelime halk arasında kullanılmaya başlandı. “Abi ben iptal oldum”, “baba boruyu iyi döşemiş”, “bana mezzın bir yer lazım”, işemeli sıçmalı ayin”, “ baktığın şeye bak taktığın şeye bak” ,” kolpacı” “ganyotçu”,” Gundi”, “ hem ebibi veriyorum hem fırça yiyorum”, “Fikirtepe çocuğuyuz”, “ ağzına balgam atarım ha” gibi çoğaltılabilecek bir çok komik sözcük argo sözlüğüne katıldı. Keko kırro gibi nitelemeler de bu minvalde argo sokak jargonu arasında yerini almış bir kelimedir.