Sağlık

Boğaz Reflüsü Olanların Yorumları – Gerçek Kullanıcı Yorumları

Boğaz Reflüsü Olanların Yorumları – Gerçek Kullanıcı Yorumları; Boğaz Reflüsü ağrısı çekiyorsanız, kendinize sormanız gereken birkaç soru var. İlk olarak, bu ağrılar kendiliğinden iyileşmezler. Başkalarının kullandığı ilaçları siz de doktora danışmadan asla kullanmamalısınız. Boğaz reflüsü hakkında daha fazla bilgi edinmek için araştırma yapmalısınız. Boğaz reflüsü olanların yorumları okunarak bilgi haznesi geliştirilebilmektedir. Bu durum mide asidinin geri akmasıyla oluşur. Yemek yemeseniz bile gündüz veya gece ortaya çıkmaktadır.

Boğaz reflüsünün önlemenin en iyi yolu kafein ve diğer içeceklerden uzak durmaktır. Alkolsüz içeceklerdeki ve kahvedeki asit, geğirmeyi tetikler ve reflüye neden olmaktadır. Ayrıca bazı yağlı ve kızarmış yiyeceklerden de kaçınmalısınız. Dar giysiler de semptomları kötüleştirebilmektedir. Boğaz reflüsü hastasıysanız doğru teşhis ve tedavi için bir doktora görünün ve zaman kaybetmeyin.

Fizik muayene ve tıbbi geçmişiniz boğaz reflüsü olup olmadığınızı belirlemeye yardımcı olmaktadır. Tipik olarak, semptomlar boğazda ağrı veya boğazda kaşıntı hissi içerecektir. Ayrıca sık sık öksürebilirsiniz. Fizik muayene sırasında doktorunuz gırtlağınızı yakından inceleyecektir. Çoğu iltihap, asitle ilk temas eden boğazın arkasında meydana gelir. Boğaz kırmızılaşmış ve şişmiş olur.

İlaçlar günümüzde epey gelişti ve belirtileri azaltabilirler. Proton pompa inhibitörleri gibi bazı ilaçlar sfinkterin aktivitesini artırabilir ve mide asidi salgısını azaltmaktadır. Daha ciddi vakalarda ameliyat gerekmektedir. Genel cerrah, yemek borusunun alt ucunu sıkılaştıran fundoplikasyon olarak bilinen bir prosedürü uygulayabilmektedir.

Boğaz Reflüsü Nereye Vurur?

Göğüste yanma hissi, mide içeriğinin yemek borusuna geri döndüğü bir durum olan mide ekşimesi belirtisidir. Bu duruma en yaygın olarak Alt Özofagus sfinkterin neden olur. Geri akan mide asidi sıvı veya gaz halinde olabilir, bu da lokal tahrişe ve öksürüğe neden olmaktadır.

Bogaz Reflusu Olanlar
Bogaz Reflusu Olanlar

Midenizdeki asit, ses tellerinin bulunduğu yemek borunuza geri dönebilmektedir. Bu asit yutağa ulaşırsa gırtlak ve yutakta hasara neden olmaktadır. Bu olay sık sık oluyorsa, boğazınızda mide ekşimesi ve diğer semptomlara yol açacaktır. Boğaz reflüsünün bir başka belirtisi de boğaz ağrısıdır. Özellikle yemek yedikten sonra ağrı hissedebilirsiniz. Ses kısıklığı ses boğukluğu gece kuru öksürük bunun belirtisi olmaktadır.

Boğaz Reflüsü Kendi Kendine Geçer Mi?

Boğaz reflüsü kendi kendine geçmez hatta doğru tedavi edilmediği takdirde tehlikeli olabilen çok rahatsız edici bir durum olmaktadır. Hastaların çoğu, bu hastalık daha şiddetli hale gelene kadar reflü semptomlarını fark etmez. Bu durumun ana nedeni, mide asidinin boğaza geri akmasına izin veren gırtlak sfinkterin gevşemesidir. Bu, asidin ses tellerini tahriş etmesine ve iltihaplanmaya neden olmasına yol açar. Tedavi edilmezse GÖRH, mide ekşimesi veya yetersizliğe neden olma noktasına kadar ilerlemektedir.

  • Boğaz reflüsü ne kadar sürede iyileşir: Doktor ilaçlarınızı yazdıktan sonra ve siz kullanmaya başladıktan sonra 1 hafta içinde boğaz reflüsü iyileşir.
  • Boğaz reflüsü için ne yapılmalı? Hastalık ölümcül değildir bu yüzden korkacak bir durum yoktur. Sadece iyi bir KBB uzmanına görünerek ilaçlarınızı düzenli almanız gerekmektedir. Çok nadiren ameliyat gerekebilmektedir
  • Boğaz Reflüsü Psikolojik Olabilir mi? Bu fizyolojik bir hastalıktır ve psikoloji ile bağı şöyle olabilmektedir. Çok sinirlendiğinizde mide asidi miktarı artar. Yemek borusundan yukarı kaçan asit miktarı artınca da tahriş alanı genişler. Yani psikoloji ile tek bağlantısı, stresin asidi arttırmasıdır.

Boğaz Reflüsü Olanların Yorumları

  • “Merhaba gençliğimizde bol bol asitli içeceklerle kendimizi zehirledik bol bol, baharatlı cipsler, alkol tüketerek sonunda yaşlanınca da boğaz reflüsü ile baş başa kaldık. Tedavisi yok değil ama yaşam kalitenizi bozuyor.”
  • “Yaşlı genç demeden de her yaşta bu hastalık gelişebilir ve ciddiye alınması gerekmektedir. Boğaz reflüsü mutlaka boş verilmemesi gereken bir hastalık. Kendimden biliyorum.”
  • “Ben de istemediğim halde sıkı bir diyet yapmak zorunda kaldım, artık istediğimi yiyip içemiyorum. Tedavi olduktan sonra yeniden nüks edebiliyor.”
  • “Boğazda tahriş ve balgam atamama çok can sıkıcı bir durum. Bir an önce tedavi olmak gerekiyor çünkü dokular zarar görüyor.”

Gaviscon Boğaz Reflüsüne İyi Gelirmi

Gaviscon, aktif maddesi sodyum aljinat bikarbonat olan reflüyü bastırmak için kullanılan bir ilaçtır. Mide ekşimesi veya asit reflünün neden olduğu yanma hissi gibi semptomlara iyi gelmektedir.

Samet YALÇIN

GNCBilgi.com'un ilk ve yönetici yazarı olan GNC Bilgi adlı yazar, GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde içerik oluşturmakla beraber tüm site yönetiminden sorumludur.GNCBilgi, birden fazla kategoride doğru, tarafsız ve nesnel bilgiyi son ziyaretçiye ulaştırabilmek için çaba sarf eder. GNCBilgi'nin ilk ve tüm yetkiye sahip olan GNC Bilgi adlı yazarıysa GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde en nesnel, özgün ve doğru bilgiyi aktarmakla görevlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir