Saç Bakımı

Saçta Bit Nedir Nasıl Oluşur? Saçta Bit ve Sirke Nasıl Temizlenir?

Saçta Bit Nedir Nasıl Oluşur? Saçta Bit ve Sirke Nasıl Temizlenir, Saçta sirke ile kepek nasıl ayırt edilir Bit nasıl bulaşır bu yazımızda Bunlardan bahsedeceğiz.

Saçta Bit Nedir?

5000 bine yakın çeşidi  bulunan kanatsız böceklerden  olan bit, yarasalar ve memeli deniz hayvanları dışında her türlü kuşlar ve memelilerde yaşaya bilen  canlılardır. İnsan Saç  kılları arasında da yaşayan ve az miktarda kanla beslenip  çabuk  üreyen bitler tifüs gibi hastalıkların da taşıyıcısı ve habercisidir. Özellikle Doğada her yerde yaşayabilen bir canlı olan bit, özellikle kuşlar ve insanların  vücudunda daha çok yaşama alanı oluşturur.

İnsan Saçında ve  deride yaşamayı seçen bitlerin 3 türü bulunur. Kıl, baş ve elbise biti olarak yer alırlar. Genelde insan saçını tercih eden bitler; aşırı çoğalma ve üremeye sahiptirler.

Bitler Nasıl Bulaşır?

  1. Bit dışarıdan alınan bir eşya veya giyecekten bulaşır
  2. Bitlenen bir kişinin eşyalarını kullanmak Bitlerin Bulaşmasını sağlar
  3. Bitlenen ortamda bulunmak
  4. Bit salgının bulunduğu toplu yaşam alanlarında bulunmak
  5. Evde Beslenen Evcil hayvanlardan  insana bulaşır.

[info type=”info-warning” ]

Bit üzerine bulaşmış bir insanın yapması gereken en doğru şey doktor kontrolüne gitmesidir yoksa Bitler Çok hızlı Çoğalmaktadırlar..

[/info]

Sirke Nedir?

Bitlerin yumurtalarına sirke denir. Sirkeler ise bulaşıcı değildir Saç bitleri, sirkelerini saç kılları üzerine yapıştırırlar. Baş bitleri insandan insana, tokalaşma esnasında veya bitli bir şapkanın başka birinin takması ile çok çabuk bulaşabilir.

Kıl Biti Nedir?

Kıl biti diğer adıyla kasık bitidir Kıl Biti  İnsan saçlarının  yanı sıra sakal, bıyık, koltuk altları, üreme organları arasında da yaşamayı bilirler  ve sürekli çoğalırlar. Kas bitleri Çok küçük olmaları nedeniyle görülmeleri imkansızdır.

Kıl Bitleri Nasıl Çoğalır?

Kıl bitleri  göre yumurtalarını deriye değil kıl dipleri içerisine bırakırlar ve kıl bitleri çok kabuk çoğalabilirler

Kıl Biti Belirtileri Nelerdir?

Çıplak gözle bakınca deri döküntüsü olduğu sanılabilir. Diğer Bit  türlerden farklı olarak hastalıkları  bulaştırmamakla birlikte Kasık Bölgesinde Şiddetli kaşıntıya, Ve Vücudumuzda iltihaplanmaya, deride kabarcıkların belirmesine neden olur.

Kıl Biti Nasıl Bulaşır

Kıl Biti  Yani Diğer Adıyla Kasık Biti  İnsandan İnsana Cinsel ilişki yada Veya ortak kullanılan çamaşırlardan geçer İnsanlara Bulaşır

Kıl Biti Nasıl Beslenir

Kıl biti (kasık biti) İnsan Vücudundaki bölgelerdeki kılların köklerinden deri içlerine girer ve oradan beslenirler

Vücut biti Nedir?

Vücut Biti İsminden de anlaşıldığı gibi İnsan ve Hayvanların vücutlarının  üzerinde bulunan bir bit çeşididir Vücut biti genel olarak insanların Kılsız olan kısımlarında bulunur ve boyu 3mm kadardır. Vücut biti deri üzerinden kan emdikten sonra elbise veya kıyafetlerin  Dikiş yerlerine  yumurtasını bırakır

Vücut biti Bulaştığı zaman  Tedavi Olmak  için mutlaka doktora gidilmeli ve doktorun tavsiye ettiği ilaçlar Kullanılmalı ve Doktorunuzun Önerdiği Gibi  vücut ilaçlanmalı.

Vücut biti nasıl bulaşır?

Vucut Biti Bit barındıran kıyafetlerin veya yatakların ortak kullanımı sonucu bulaşır

Saç biti Nedir?

Saç Diğer adi Baş  Biti insanlarda en sık görülen Bit türüdür Baş biti, insanlarda bit biti istilasına neden olan zorunlu bir ektoparazittir. Saç Biti İnsanların başında bulunur. İnsanın Baş kısmında deri ve kan ile beslenir Sac Bitleri Kanatsız Böceklerdir Saç biti sürekli kafatasından kan emdiği için başta sürekli kaşınmalara neden olur .

Saç Bit Nasıl Anlaşılır

Saç biti sürekli kafatasından kan emdiği için başta sürekli kaşınmalara neden olur ve İnsan Kafasında  deri döküntüleri görülür. Baş biti en çok İnsanın ense ve kulak arkasında bulunur

Saç Biti Nasıl Bulaşır

İnsanların birbiriyle yakın olmaları veya  fiziksel teması kurması  İnsanların birinin Kullandıkları , tarak, saç fırçası, şapka, eşarp veya havlu gibi eşyaların ortak kullanımı ve döşeme veya yastık gibi yüzeylerle saçın temas etmesi sonucunda bulaşır.

Saç Biti Nasıl Çoğalır

Saç biti İnsan Vücudunun Baş Kısmına yumurtasını saçların üzerine sık sık  paketler  halinde bırakır. Başta bulunan saç biti genel olarak beyaz renklidir

Saç Bitinden Nasıl Kurtulurum

Sac Bitten kurtulmak için öncelikli olarak Sac bitini  vücuttan arındırmak daha sonra ise Yaşadığımız mekândan arındırmak gerekir. Yaşadığınız Mekânınızda bulunan bitlerden arınmak için ilaçla ilaçlama şirketlerine bit ilaçlaması yaptırmanız gereklidir. İlaçlama Şirketlerini Hangi Şehirde Yaşıyorsanız  Google de  Aratıp bulabilirsiniz.

Bit Nasıl Temizlenir

Bitler ile mücadele bitin bulunduğu ortama ve bitin çeşidine bağlı olarak Tedavi Yöntemi Değişmektedir Bitler insanın üzerinde ise mutlaka doktora gidilmeli. Kesinlikle Doktor tavsiyeli ilaçlar kullanılmalı. Bit ilaçlamada sıvı ilaçlar ve püskürtme yöntemleri kullanılır. Bitler saç içinde ise özel saç losyonu veya cilde zarar vermeyen ilaçlar kullanılır. Baş bitleri ilaçlandıktan sonra veya özel losyonlar kullanıldıktan sonra saç tarakları ile taranıp ölü bitler ve bit yumurtaları saç üzerinden sökülüp atılır.

Çocukların Bitlenmemesi İçin Ne Yapabiliriz?

En önemlisi belli aralıklarla çocukların saçlarını kontrol etmektir. Ayrıca, bitlenme konusunda bilgili olmak, bit görünce hemen önlem almak açısından önem taşır.

Bitlerden Nasıl Korunuruz?

  • Ailede Herkesin Kıyafetleri  kontrol edilmeli. Ailenin diğer Üyelerinde de  bite ya da sirkeye rastlayabilirsiniz.
  • Giysiler, çarşaflar ve havlular Olabileceği kadar sıcak su ile yıkanmalı.
  • Taraklar, fırçalar gibi ortak kullanılan e devamlı kullanılan araçlar  sıcak suda bekletilmeli.
  • Tüm ev ve araba ve arabada Buharlı yıkama yapılmalı elektrik süpürgesi ile temizlenmeli.
  • Yıkanmayan eşyalar 2 hafta süreyle kapalı bir kapın veya poşetin Ağzı iyice kapalı olmak şartıyla  içinde hava almayacak şekilde bekletilmeli. Bu süre sirkelerin ölmeleri açısından önemlidir. Sirkeler insan vücudu dışında 10-15 gün canlı kalabilirler.
  • Hijyenik kurallara uymak ve çocuğu sık sık muayene etmek.
  • Öğrencileri okula veya Başka Toplu bir Yere  gönderirken  diğer çocuklardan Bit  bulaşmaması için kızlar bit tokası, bit tacı, erkekler de bit rozeti kullanabilir. Bu ürünler zararsız olup bitlerin çocuklara yaklaşmasını önler.

Bit Nasıl TEMİZLENİR İbrahim Saraçoğlu

Bit ve Sirke İçin Kesin Çözüm

Saçta Oluşan Bitlere Karsı kür Kullanımı Saçtaki Bitlere Doğal Çözüm Sirke Tedavisi

500 ml kaynayan suya Bir Yemek Kaşığı Isırgan Otu Bitkisinden ilave ediniz. Yaklaşık Beş Dakika Kaynatıp Süzünüz Demlenen Bitinkinin suyla sac derinizi yıkayınız ve yarım saat bekleyiniz Yarım Saat Sonra Su ile  durulayınız.

Bitten Kurtulmanın Püf Noktaları

 

En Etkili Bit ilacı Hangisidir

Her eczanede Buluna Bilecek olan Kwell şampuan Bit  temizliği sağlar, ama göze ve açık yaraya teması özellikle çocuklarda acı verici olacaktır.
Bir Diğer Tedavi Yöntemi  de hiç riske girmeden saçları kısaltmak

Kwell Şampuan Nedir?

Kwell  Şampuan baş biti ve kas1k biti  enfestasyonlannm tedavisinde kullanılır.

Kwell Şampuan Kullanımı

Doktor tarafımdan başka bir şekilde önerilmediği takdirde, erişkinler ve çocuklarda (6 aylıktan
büyük)kullanılmamalıdır. Bit bulaşm1ş olan bölgelerin Kwell Şampuan  ile iyice ıslanması sağlanarak 10 dakika bekletilir. Daha sonra azar azar su ilave edilip ovuşturularak  Kwell şampuan iyice köpürmesi sağlanır. Su ile iyice durulanır Ölü bit ve yumurtalın temizlenmesi için tarak kullanabilir. 24 saat içinde iki kereden fazla , Kullanılmamalıdır  Gerekirse 7-10 gün soma tekrar uygulanabilir

Samet YALÇIN

GNCBilgi.com'un ilk ve yönetici yazarı olan GNC Bilgi adlı yazar, GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde içerik oluşturmakla beraber tüm site yönetiminden sorumludur.GNCBilgi, birden fazla kategoride doğru, tarafsız ve nesnel bilgiyi son ziyaretçiye ulaştırabilmek için çaba sarf eder. GNCBilgi'nin ilk ve tüm yetkiye sahip olan GNC Bilgi adlı yazarıysa GNCBilgi.com içerisindeki tüm kategorilerde en nesnel, özgün ve doğru bilgiyi aktarmakla görevlidir.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir