Bebeklerde Soğuk Algınlığı Nasıl Önlenir?
Bebeklerde Soğuk Algınlığı Nasıl Önlenir? Bebekler çok hassastır ve soğuktan kolayca etkilenebilir. Biraz önlem alırsanız, soğuk algınlığını bebeğinizden uzak tutabilirsiniz. Bu nedenle özellikle yağışlı mevsimlerde önlem almak şarttır. Bebekleri soğuk algınlığından koruma hakkında daha fazla bilgi için lütfen okumaya devam edin.
Soğuk algınlığı, özellikle bu yağışlı mevsimde bebekler arasında gerçekten yaygındır. Soğuk algınlığı bebeğinizin solunum sistemine çok sık geliyorsa, bazı ihtiyati tedbirleri öğrenme zamanınız gelmiştir. Genellikle soğuk algınlığı yalnızca birkaç gün sürer, ancak ihmal edilirse daha uzun sürebilir. Bu zamana kadar bebeğinizin tekrar enfeksiyon kapmasını önlemek ve iyileştirmek için pek çok şey yapabilirsiniz
Bebeklerde Soğuk Algınlığının Nedenleri ve Nasıl Yayılır?
Yaygın soğuk algınlığı virüs enfeksiyonların sonucudur. Bununla birlikte, bazı hastalıkların da belirtisi olabilir. Genellikle soğuk algınlığı için belirgin olan belirti, bebeğin burnunda burun akması veya tıkanıklıktır. Küçük bebeklerde daha çok burun akıntısıdır. Enfeksiyon, bebek enfekte bir bebekle oynarken yayılmış veya oyuncaklarını, su çantalarını, kıyafetlerini, yiyeceklerini ve diğer herhangi bir öğeyi paylaşmış olabilir. Öksürme, hapşırma ve tükürme de virüsün yayılmasını hızlandırır.
Bebeklerde Soğuk Algınlığının Belirtileri
- Akan burun
- Hafif ateş
- Hapşırma
- Öksürme
- Rahatsızlık
- Tembel hissetmek
- Nefes almakta zorlanma
- Yüksek solunum hızı
Bebeklerde Soğuk Algınlığının Önlenmesi
Soğuk algınlığını tedavi etmenin en iyi yolu, önleyici tedbirler almak ve mümkün olduğu kadar uzak tutmaya çalışmaktır. Bebeğinizin soğuk algınlığı ile enfekte bir kişiyle temasından kaçınabilirsiniz. Özellikle soğuk günlerde odanızı sıcak tutun ve bebeğinizi her türlü marufiyetten koruyun. Soğuk algınlığının ilk belirtilerini bile görürseniz yararlanabileceğiniz bazı bitkisel ve doğal ilaçlar vardır. Hafif ateş varsa, bebeğinizi sıcak ve rahat tuttuğunuz anda ateş azalır. Bebeğinize ılık sıvı vermeye çalışın çünkü bu onu rahatlatır ve soğuktan kurtulmasına da yardımcı olur. Sıvılar sadece tıkanıklığı gidermeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda vücuttaki toksinlerden kurtulmaya da yardımcı olur. Bebeğinizi emzirmeyi bırakmayın. Kendini rahatsız hissederse, kısa aralıklarla onu besleyin. Ellerinizi yıkayın ve daha sonra enfeksiyon yayılmaması için bebeğinize dokunun. Soğuktan mustarip kişiyle aynı havlu veya alet kullanmaktan kaçının. Bebeğiniz için nefes almak rahatsızlık veriyorsa, doktorunuzdan tıkalı burnu için bazı güvenli salin damlaları yazmasını isteyebilirsiniz. Soğuk algınlığı tehlikeli hale gelebilir ve bebeğiniz için ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle semptomlar devam ederse veya ateş yükselirse, derhal bir doktora başvurmalısınız.
Bebeğinizi yakından izleyin ve nefes almada aşırı güçlük çekip çekmediğini veya öksürükte kan olup olmadığını veya ateşin artıp artmadığını izleyin. Bu belirtilerden herhangi biri görülürse bir doktora başvurun.
Unutmayın, soğuk algınlığında vücut ağrıları ve hafif ateş normaldir. Soğuk algınlığı için böyle bir çare yok. Size kısa bir ipucu vermek istiyorum, kesinlikle bunu yapmanız yardımcı olacaktır. Bebeğinize hafif bir ılık yağ masajı, rahatlamasına yardımcı olacaktır. Bebeğinize bitkisel tedavi vermek isterseniz öncelikle doktorunuza danışmalısınız.
Sağlıcakla Kalın…