Adalet Bölümü Okuyanların Yorumları ve Hakkında Bilgi
Adalet Bölümü Okuyanların Yorumları 2 yıllık meslek yüksekokulu programıdır. Adalet bölümünü okuyanlar. 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunu olarak KPSS sınavı ile devlet kadrolarına yerleşebilirler. 2 yıllık Adalet Bölümü mezunları İcra Müdürlüğü ve yardımcılığı sınavına girerek. Sınavı kazanma durumunda bu görevi atanabilirler.
Okudukları bölümü lisans programıyla tamamlamak isteyenler dikey geçiş sınavına girerek hukuk lisans bölümlerine yerleşebilirler. Birçok lise mezununun Adalet okursak ne oluruz şeklinde soruları bulunmakta. Adalet sisteminde ara eleman olarak çalıştırılacak olan. Adalet Bölümü mezunları bu programı örgün ya da açık öğretim formatında okuyabilirler.
Bazı öğrenciler ikinci üniversite olarak adalet bölümü okur. Genellikle KPSS sınavına girerek memur olmak isteyenler için önü açık bir bölümdür. Bu bölümden mezun olanlar zabıt katipliği infaz koruma aşamalarında çeşitli görevler alabilirler.
Adalet Bölümü Mezunları
2 yıllık Adalet Bölümü mezunları icra dairelerinde cezaevlerinde mahkeme kalemlerinde çalışabilirler. Açık öğretim adalet bölümü okuyanlar dikey geçiş sınavına girerek Örgün hukuk bölümüne geçiş yapabilirler. Adalet bölümü mezunlarının avukat olma şansları dikey geçiş sınavı ile olmaktadır. Okunması oldukça zevkli olan bu bölümde 1. yıl hukuka giriş dosyalama ve arşivleme anayasa, kalem mevzuatı gibi çeşitli alanlarda eğitim verilmektedir. İkinci sınıfta ise bilişim teknolojileri hukuk branşları alanına yönelme söz konusudur. Bu bölümün zorunlu staj mecburiyeti yoktur. Ancak öğrenciler bu sistemi tanımak amacıyla yaz aylarında çeşitli kurum ve kuruluşlarda staj yapmaktadır.
Adalet Bölümü Mezunları Avukat Olabilir mi?
Öğrenciler avukat olmak istiyorlarsa 4 yıllık lisans bölümünü tamamlamak zorundadır. Öğrencilerin edebiyat coğrafya tarih gibi sosyal dersleri yanında matematik alanında da başarılı olmaları önemlidir. Öğrenciler 2 yıllık adalet bölümünü bitirdikten sonra dikey geçiş sınavıyla hukuk bölümüne geçiş yaptıklarında genellikle. İkinci sınıftan başlatılır toplamda 3 yıl daha okuyarak bu bölümü bitirip avukat olur.
Lise mezunlarının TYT ve AYT sınavlarına girerek Hukuk bölümünü kazanmaları oldukça zor olur. Ancak adalet bölümünü kazanmaları daha kolaydır bunun için sadece TYT sınavına girmeleri yeterlidir. Bölüm bitirildikten sonra yine basit bir sınav olan dikey geçiş sınavıyla hukuk bölümüne kayıt yapılabilmektedir. Dikey geçiş sınavında öğrencilere 160 soru sorulmaktadır ve verilen süre 180 dakikadır. Soruların çok daha kolay olması ve sadece. Türkçe matematikten ibaret olması öğrenciler için büyük bir avantaj sağlar.
Adalet Bölümü Önü Açık mı?
Bazı öğrenciler ikinci üniversite olarak adalet bölümü okur. Genellikle KPSS sınavına girerek memur olmak isteyenler için önü açık bir bölümdür. Bu bölümden mezun olanlar zabıt katipliği infaz koruma aşamalarında çeşitli görevler alabilirler.
Adalet Bölümü Okuyanların Yorumları
- “Merhaba ben Adalet bölümünü okumak istiyorum ama ondan sonra hukuk ile kariyerimi tamamlamak istiyorum bana ne önerirsiniz”
- “Selam amacınız Hukuk bölümünü kazanmaksa tyt ayt gibi çok zor sınavlara girip yüksek puan almanız gerekiyor. Ama sadece tyt sınavına girerek 2 yıllık meslek yüksekokulları bölümlerine geçiş mümkündür. Eğer bu noktada adalet bölümünü 2 yılda bitirdikten sonra dikey geçiş sınavına girip başarı elde ederseniz Hukuk bölümünü okuyabilirsiniz ya da yurt dışında hukuk diploması veren birçok üniversite var bu da paraya bakar”
- “İyi günler Ben adalet bölümünde okuyorum araştırmalarıma göre hukuk bölümüne DGS ile geçiş yaptıktan sonra bir sınıftan başlattıkları görülmektedir. Buradaki tek avantajımız, YKS gibi zorlu bir sınava girmeden sadece tyt ile adalet okumak Ondan sonra dikey geçiş sınavı ile hukuk bölümüne daha rahat geçiş sağlamaktır”
- “Merhaba ben Adalet bölümü okumak istiyorum Acaba açık öğretim ile örgün öğretim arasında bir diploma farkı var mı?”
- “ Selam herhangi bir diploma farkı bulunmamaktadır mezun olduktan sonra diplomalar eşdeğerdir.”
- “Herkese selam, adalet bölümünü okuduktan sonra hangi iş olanakları mevcut bilgisi olan var mı Teşekkür ederim”
- ” adalet bölümü ile yetinmek ve hukuk bölümüne geçiş yapmamak önünüzde KPSS seçeneğini getirecektir bu durumda KPSS sınavına çok iyi hazırlanmanız gerekmektedir.”